U Listi tradicionalnih izraza za vino (Nar. nov., br. 96/07. i 62/10.) u Dodatku V. točka 5. Tehnologija proizvodnje mijenja se i glasi:
Proizvodnja Bermeta započinje tako da se mošt ukuhava na polovicu volumena i stavlja zajedno s aromatičnim sastojcima (gorušica, pelin, korijander, klinčić, muškatni oraščić, cimet, anis, naranča, limun, rogač, smokva i dr.) u hrastove bačve na maceraciju i odležavanje minimalno tri mjeseca. Nakon pretoka macerat se dodaje u vino. Dodatkom alkohola korigira se sadržaj etanola, a dodatkom sladora po želji i slatkoća.
Omjer vina i ostalih sastojaka iznosi 75%: 25% u korist vina.
Parametri kakvoće:
Bermet – specijalno aromatizirano vino:
stvarni alkohol (vol%): min. 14,5
ekstrakt bez šećera: (g/l): min. 20
reducirajući šećer (g/l): min. 100
ukupna kiselost (g/l): 4 – 8