Donošenje i primjena normativa i cjenika u ugostiteljstvu

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 3.2007
Članak:
Donošenje i primjena normativa i cjenika u ugostiteljstvu
Stranica:
124.
Autor/i:
Autor: Darko MAREČIĆ, dipl. iur.
Sažetak:
Osnovna zadaća ugostitelja je zadovoljiti potrebe sve zahtjevnijeg domaćeg i stranog gosta, a u te potrebe osim usluge smještaja svakako treba ubrojiti i gastronomske potrebe. Upravo zato je donošenje normativa i cjenika ugostiteljskih usluga iznimno bitno, o čemu pišemo u nastavku članka.
  1. Uvod
  2. Osnove i potrebe za donošenjem normativa i cjenika
  3. Subjekti koji su zakonski obveznici donošenja i pridržavanja normativa i cjenika
  4. Ugostieljski objekti na koje se odnosi obveza donošenja i pridržavanja normativa i cjenika
  5. Posebno o ugostiteljskim cjenicima
  6. Posebno o ugostiteljskim normativima
Hashtags:
#Računovodstvo, #RačunovodstvoUgostitelja, #TržišteIPropisi, #UslužneDjelatnosti

Povezani sadržaj: