Pružanje jednostavnih ugostiteljskih usluga ambulantno, u pokretnom objektu, pod šatorom, na klupama

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 12.2006
Članak:
Pružanje jednostavnih ugostiteljskih usluga ambulantno, u pokretnom objektu, pod šatorom, na klupama
Stranica:
183.
Autor/i:
Autor: Maja MAGDIĆ-HANŽEK, dipl. iur.
Sažetak:
Za vrijeme održavanja sajmova, raznih manifestacija, proštenja, skupova, proslava, za vrijeme turističke sezone, božićnih i novogodišnjih blagdana itd. pojedini ugostitelji pružaju ugostiteljske usluge izvan poslovnih prostorija i prostora. Karakteristično je da oni većinom posluju povremeno, neki samo jedan dan na istom mjestu, mnogi se premještaju iz jednog mjesta u drugo, a mnogi postavljaju pitanje što je potrebno da bi se na navedeni način poslovalo i što će gospodarski inspektori kontrolirati i koje će mjere poduzeti.

Mnogi se građani čude što i na glavnom trgu u našoj metropoli za vrijeme božićnih blagdana mogu pojesti hot-dog, kobasice, popiti kuhano vino iz plastičnih čaša, a pritom većina misli da to nije primjereno ni dopušteno. Međutim, zakonodavac je predvidio i takve objekte koji su po opremljenosti uređajima i opremom znatno skromniji od drugih ugostiteljskih objekata, ali zato su ugostiteljske usluge znatno jeftinije i dostupnije svima od onih posluženih u klasičnim objektima.

Hashtags: