Časopis: | Računovodstvo, revizija i financije - 12.2006 |
Članak: |
Pružanje jednostavnih ugostiteljskih usluga ambulantno, u pokretnom objektu, pod šatorom, na klupama |
Stranica: |
183. |
Autor/i: |
Autor: Maja MAGDIĆ-HANŽEK, dipl. iur. |
Sažetak: |
Za vrijeme održavanja sajmova, raznih manifestacija, proštenja, skupova, proslava, za vrijeme turističke sezone, božićnih i novogodišnjih blagdana itd. pojedini ugostitelji pružaju ugostiteljske usluge izvan poslovnih prostorija i prostora. Karakteristično je da oni većinom posluju povremeno, neki samo jedan dan na istom mjestu, mnogi se premještaju iz jednog mjesta u drugo, a mnogi postavljaju pitanje što je potrebno da bi se na navedeni način poslovalo i što će gospodarski inspektori kontrolirati i koje će mjere poduzeti. Mnogi se građani čude što i na glavnom trgu u našoj metropoli za vrijeme božićnih blagdana mogu pojesti hot-dog, kobasice, popiti kuhano vino iz plastičnih čaša, a pritom većina misli da to nije primjereno ni dopušteno. Međutim, zakonodavac je predvidio i takve objekte koji su po opremljenosti uređajima i opremom znatno skromniji od drugih ugostiteljskih objekata, ali zato su ugostiteljske usluge znatno jeftinije i dostupnije svima od onih posluženih u klasičnim objektima. |
Hashtags: |