RRIF-OV NEWSLETTER
Prijava

Sažetak:

Dinamičnost graditeljske djelatnosti osjećali su i računovođe. Poslovne ideje trebalo je "smjestiti" u poslovne knjige, a najviše glavobolje zadavali su ugovorni aranžmani tipa "zajednička ulaganja i ortaštvo". Pitanje nastanka porezne obveze ovjerenih situacija (računa) je bilo dvojbeno, no posljednje informacije i stajališta Porezne uprave - Središnji ured idu u prilog dobre dosadašnje prakse.

Uračunavanje prihoda kao poslovnog događaja kojeg se utvrđuje prema računovodstvenim pravilima donosi dvojbe kada dokumentacija (obračuni) nose datume iz 2004. a ovjere - prihvaćanje u 2005. Izrazit ćemo naše mišljenje za moguće postupanje, te u okolnosti kad je manji dio radova dovršen početkom 2005.

RRiF je u listopadu 2004. organizirao seminar o građenju i nekretninama u prometu te je u povodu toga objavio i knjigu jednakog naziva.

U ovom članku govorimo o naznačenoj problematici što obilježuje posebnost ove djelatnosti. Ostali naputci u vezi sastavljanja temeljnih financijskih i poreznih izvješća koji su zajednički za sve poduzetnike dani su u našem časopisu br. 1/05. i 2/05.

Da biste vidjeli cijeli članak morate se pretplatiti na rrif!

Pretplatnik
Zakon o trgovačkim društvima  (1)