Financiranje razvoja turizma u malom poduzetništvu za 2003.

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 4.2003
Članak:
Financiranje razvoja turizma u malom poduzetništvu za 2003.
Stranica:
87.
Autor/i:
Autor: Mr. sc. Ana VINCENT-ŠEPIĆ
Sažetak:
Uspješna suradnja u poticanju maloga gospodarstva između Ministarstva za obrt, malo i srednje poduzetništvo i Ministarstva turizma nastavljeno je i u 2003. donošenjem novog Programa i potpisivanjem Ugovora o poslovnoj suradnji u realizaciji sa 16 poslovnih banaka.

Ovim Programom omogućuje se malim poduzetnicima lakši pristup jeftinijim financijskim sredstvima za ulaganje u turističko gospodarstvo. Naime, zainteresirani mogu koristiti kreditna sredstva uz kamatu od 5%, poček do 2 godine (ovisno o namjeni), refinancirati i refundirati ranije uložena sredstva u funkciji turizma, otplata do 12 godina (ovisno o namjeni). Napominjemo da je u 2002. odobreno više od 530 kredita u vrijednosti od 637 milijuna kuna, a ove godine očekuje se još veća realizacija.

U članku su detaljno navedene osnovne značajke Programa, kriteriji financiranja, zahtjeva, poslovni plan, investicijski program kao i popis banaka kod kojih se mogu podnijeti zahtjevi. O tome piše naša suradnica iz Ministarstva za obrt, malo i srednje poduzetništvo.

Hashtags: