Časopis: | Računovodstvo, revizija i financije - 2.2003 |
Članak: |
VIII. Posebnosti godišnjeg obračuna u hotelijerskoj i ugostiteljskoj djelatnosti |
Stranica: |
118. |
Autor/i: |
Autor: Ljerka MARKOTA, dipl. oec. i ovl. rač. |
Sažetak: |
Ovim člankom ukazujemo na posebnosti ugostiteljske djelatnosti, koja se može obavljati samostalno, ali je vrlo često organizirana zajedno s hotelijerstvom jer ih povezuje i zajedničko pružanje usluga gostima i isti strukovni propisi. Ugostiteljska djelatnost se ne može poistovjećivati s trgovinom čije je temeljno obilježje prodaja robe - dobara u nepromijenjenom stanju, za razliku od ugostiteljstva gdje se hrana priprema i poslužuje, a piće također pripremi i posluži. Opširnije o tome s poreznog i računovodstvenog motrišta pročitajte u nastavku članka.
|
Hashtags: |