Radno vrijeme u ugostiteljskoj djelatnosti

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 4.2025
Članak:
Radno vrijeme u ugostiteljskoj djelatnosti
Stranica:
159.
Autor/i:
Autor: Maja MAGDIĆ-HANŽEK, dipl. iur.
Sažetak:

Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti jedinstveno je uređeno radno vrijeme u ugostiteljskoj djelatnosti za cijelu RH, a predstavničkim tijelima jedinice lokalne samouprave dana je mogućnost da donesu propise na temelju određenih ovlasti kojim će na svom području produžiti radno vrijeme. Stoga jedinice lokalne samouprave, u skladu s potrebama gostiju, ali jednako tako vodeći računa o zahtjevima građana na svome području, mogu odrediti radno vrijeme ugostiteljskih objekata, kako za pojedine vrste ugostiteljskih objekata tako i za pojedine gradove, općine i naselja, te uvjete pod kojima ugostiteljski objekti mogu raditi.

U ovom se članku daje pregled propisa koji uređuju radno vrijeme u ugostiteljstvu, upućuje se na značenje pridržavanja tih propisa, na posljedice nepridržavanja propisa te na usklađenje rada i poslovanja sa zakonom, a sa svrhom sprječavanja kršenja zakona i propisa na tom području.

  1. Uvod
  2. Nadležnost turističkih inspektora državnog inspektorata
  3. Radno vrijeme ugostiteljskih objekata prema ZUD-u
  4. Dužnosti ugostitelja u obavljanju ugostiteljske djelatnosti prema ZUD-u
  5. Radno vrijeme obiteljskoga poljoprivrednoga gospodarstva
  6. Odluka o radnom vremenu objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge Grada Zagreba
Hashtags:
#RadnoVrijeme, #TurističkaInspekcija, #Ugostiteljstvo, #ZakonOUgostiteljskojDjelatnosti

Povezani sadržaj: