Dodatno označavanje pojedine kategorije hrane (I.)

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 9.2024
Članak:
Dodatno označavanje pojedine kategorije hrane (I.)
Stranica:
148.
Autor/i:
Autor: Darko MAREČIĆ, dipl. iur.
Sažetak:

Uz obvezne podatke kojima svaka hrana koja se stavlja na tržište mora biti označena, pojedina kategorija (vrsta) hrane mora biti označena i dodatnim podatcima i/ili oznakama propisanim posebnim propisima koji se primjenjuju na tu hranu. U prošlom broju časopisa RRiF pisali smo o obveznom označavanju svake hrane koja se stavlja na tržište, a u ovom i narednom broju časopisa pišemo o dodatnom označavanju pojedine kategorije hrane za koju smatramo da ju potrošači najčešće kupuju.

  1. Uvod
  2. Označavanje mesa i proizvoda od mesa
  3. Označavanja proizvoda ribarstva i akvakulture
  4. Označavanje (kokošjih) jaja
  5. Označavanje mlijeka i sira
Hashtags:
#OznačavanjeHrane, #OznakeZaHranu