Računovodstvo pekarske proizvodnje

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 9.2024
Članak:
Računovodstvo pekarske proizvodnje
Stranica:
33.
Autor/i:
Autor: Dr. sc. Tamara CIRKVENI , prof. struč. stud. i ovl. rač.
Sažetak:

Svaka proizvodna djelatnost ima svoje posebnosti. Zbog toga je pri računovodstvenom postupanju u tim djelatnostima važno uzeti u obzir odredbe zakonskog okvira koji uređuje poslovanje u određenoj djelatnosti i upoznati proces proizvodnje kako bi se definirao hodogram dokumenata i osiguralo pravodobno računovodstveno praćenje poslovnih događaja na temelju tih dokumenata. U ovom se članku obrazlažu posebnosti pekarske proizvodnje odnosno evidentiranje obračuna proizvodnje, povrat pekarskih proizvoda i ostale specifičnosti s kojima se poduzetnici u toj djelatnosti susreću u poslovnoj praksi.

  1. Uvod
  2. Oporezivanje pekarskih proizvoda PDV-om
  3. Nabava i utrošak sirovina i materijala u pekarskoj proizvodnji
  4. Računovodstveno praćenje proizvodnje i prodaje pekarskih proizvoda
  5. Manjkovi u proizvodnji pekarskih proizvoda
  6. Povrat pekarskih proizvoda
  7. Zaključak
Hashtags:
#HSFI10, #MRS2, #PekarskaProizvodnja, #Proizvodnja, #RadniNalog