Nova Odluka HOK-a o dopuštenim manjkovima u ugostiteljstvu

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 5.2024
Članak:
Nova Odluka HOK-a o dopuštenim manjkovima u ugostiteljstvu
Stranica:
137.
Autor/i:
Autor: Ivan PETARČIĆ, mag. oec.
Sažetak:

Skupština Hrvatske obrtničke komore (dalje: HOK) donijela je novu Odluku o dopuštenoj visini kala, rastepa, kvara i loma u ugostiteljstvu. Riječ je o promjeni visina stopa dopuštenog manjka u ugostiteljstvu nakon gotovo 20 godina. Novom Odlukom propisane su stope dopuštenog manjka za proizvode za koje to prije nije bilo propisano (npr. alkoholna i bezalkoholna pića) te su povećane stope za neke proizvode.

Detaljnije o novostima koje donosi ta odluka, može se pročitati u ovom članku.

  1. Primjena nove Odluke o dopuštenoj visini manjka u ugostiteljstvu
  2. Nastanak manjkova u ugostiteljstvu
  3. Porezni položaj manjkova kod obrtnika
  4. Dopuštena visina manjka u ugostiteljstvu
  5. Umjesto zaključka
Hashtags:
#Manjak, #OdlukaHOK-a, #PoreznoPriznatiTrošak, #Ugostiteljstvo