Časopis: | Računovodstvo, revizija i financije - 5.2024 |
Članak: |
Nova Odluka HOK-a o dopuštenim manjkovima u ugostiteljstvu |
Stranica: |
137. |
Autor/i: |
Autor: Ivan PETARČIĆ, mag. oec. |
Sažetak: |
Skupština Hrvatske obrtničke komore (dalje: HOK) donijela je novu Odluku o dopuštenoj visini kala, rastepa, kvara i loma u ugostiteljstvu. Riječ je o promjeni visina stopa dopuštenog manjka u ugostiteljstvu nakon gotovo 20 godina. Novom Odlukom propisane su stope dopuštenog manjka za proizvode za koje to prije nije bilo propisano (npr. alkoholna i bezalkoholna pića) te su povećane stope za neke proizvode. Detaljnije o novostima koje donosi ta odluka, može se pročitati u ovom članku.
|
Hashtags: |
#Manjak, #OdlukaHOK-a, #PoreznoPriznatiTrošak, #Ugostiteljstvo |