Časopis: | Računovodstvo, revizija i financije - 4.2024 |
Članak: |
Računovodstveno praćenje zaliha u ugostiteljskoj djelatnosti |
Stranica: |
55. |
Autor/i: |
Autor: Dr. sc. Frano PLIŠIĆ , ovl. rač. i ovl. rač. forenz. |
Sažetak: |
Iako postoji više propisa koji uređuju područje računovodstvenog praćenja zaliha u ugostiteljskoj djelatnosti, ono predstavlja susretište različitih poslovnih praksi, manje ili više usklađenih sa svrhom zakona ili propisima koji ih pobliže određuju. Aktivnosti poput nabave, evidentiranja utroška te postupanja s manjkovima i viškovima zaliha glavne su značajke poslovnih procesa povezanih s računovodstvom, kako u glavnoj knjizi tako i u analitičkim evidencijama. U ovom se članku iznose neke od najčešćih problematika u vezi s računovodstvenim praćenjem zaliha s prijedlozima vođenja evidencija u skladu sa standardima financijskog izvještavanja.
|
Hashtags: |
#AnalitičkeEvidencije, #Materijal, #Normativi, #Ugostiteljstvo, #Zalihe |