Nova Odluka HGK-a o dopuštenom manjku u ugostiteljstvu

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 9.2023
Članak:
Nova Odluka HGK-a o dopuštenom manjku u ugostiteljstvu
Stranica:
54.
Autor/i:
Autor: Jasna VUK , mag. oec. i ovl. rač.
Sažetak:

Nakon 24 godine Hrvatska gospodarska komora (dalje: HGK) donijela je novu odluku kojom se uređuje dopuštena visina manjka u ugostiteljstvu za poduzetnike. Nova odluka detaljnije uređuje postupanje prilikom nastanka manjka u ugostiteljstvu te su njome promijenjene i dopuštene stope manjka. Detaljnije o novostima koje donosi ta odluka, pročitajte u ovom članku.

  1. Što su manjkovi u ugostiteljstvu i kako nastaju
  2. Način utvrđivanja manjka u ugostiteljstvu
  3. Dopuštena visina kala, rastepa, kvara i loma u ugostiteljstvu
  4. Porezni položaj utvrđenog manjka
  5. Računovodstveno evidentiranje utvrđenog manjka u ugostiteljstvu
  6. Zaključak
Hashtags:
#Manjak, #OdlukaHGK, #Ugostiteljstvo