Označivanje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na OPG-u (II. dio)

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 8.2021
Članak:
Označivanje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na OPG-u (II. dio)
Stranica:
126.
Autor/i:
Autor: Darko MAREČIĆ, dipl. iur.
Sažetak:

Osim općih i dodatnih podataka kojima OPG, u skladu s propisima o hrani, mora označiti svaki poljoprivredni i prehrambeni proizvod koji stavlja na tržište radi prodaje krajnjim potrošačima, pojedinu kategoriju (vrstu) hrane mora označiti i dodatnim podatcima ako su propisani propisom koji se odnosi na tu hranu. U I. dijelu članka, koji je objavljen u časopisu RRiF br. 7/21., pisali smo o obveznim podatcima kojima se mora označiti svaka hrana, a u ovom broju pišemo o dodatnim podatcima kojima mora biti označena hrana koju OPG najčešće stavlja na tržište.

  1. Označivanje mesnih proizvoda
  2. Označivanje mesa peradi
  3. Označivanje kokošjih jaja
  4. Označivanje mlijeka i sireva
  5. Označivanje maslinova ulja
  6. Označivanje meda
  7. Označivanje vina
  8. Označivanje svježeg voća i povrća i njihovih prerađevina
  9. Zaključak
Hashtags:
#OPG, #OznačavanjeHrane, #PoljoprivredniProizvodi, #PrehrambeniProizvodi