Časopis: | Računovodstvo, revizija i financije - 7.2021 |
Članak: |
Označivanje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda proizvedenih na OPG-u (I. dio) |
Stranica: |
157. |
Autor/i: |
Autor: Darko MAREČIĆ, dipl. iur. |
Sažetak: |
Kada obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo stavlja na tržište poljoprivredne i/ili prehrambene proizvode proizvedene na svom poljoprivrednom gospodarstvu, prema propisima o hrani smatra se subjektom u poslovanju hrane, što znači da treba osigurati da poljoprivredni i prehrambeni proizvodi (hrana) koju prodaje potrošačima za osobnu potrošnju bude zdravstveno ispravna te označena u skladu s propisima o hrani. U prvom dijelu članka pišemo o tome kojim sve obveznim osnovnim (minimalnim) i dodatnim podatcima i kako OPG mora označiti poljoprivredne i prehrambene proizvode (hranu) koju stavlja na tržište.
|
Hashtags: |
#OznačavanjeHrane, #PoljoprivredniProizvodi, #PrehrambeniProizvodi |