Označivanje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda proizvedenih na OPG-u (I. dio)

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 7.2021
Članak:
Označivanje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda proizvedenih na OPG-u (I. dio)
Stranica:
157.
Autor/i:
Autor: Darko MAREČIĆ, dipl. iur.
Sažetak:

Kada obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo stavlja na tržište poljoprivredne i/ili prehrambene proizvode proizvedene na svom poljoprivrednom gospodarstvu, prema propisima o hrani smatra se subjektom u poslovanju hrane, što znači da treba osigurati da poljoprivredni i prehrambeni proizvodi (hrana) koju prodaje potrošačima za osobnu potrošnju bude zdravstveno ispravna te označena u skladu s propisima o hrani. U prvom dijelu članka pišemo o tome kojim sve obveznim osnovnim (minimalnim) i dodatnim podatcima i kako OPG mora označiti poljoprivredne i prehrambene proizvode (hranu) koju stavlja na tržište.

  1. Uvod
  2. Općenito o označivanju hrane
  3. Označivanje pretpakirane hrane
  4. Posebno o pojedinim osnovnim podatcima kojima se obvezno označuje hrana
  5. Označivanje nepretpakirane hrane
  6. Označivanje hrane koja se prodaje na daljinu
  7. Dobrovoljno označivanje hrane
Hashtags:
#OznačavanjeHrane, #PoljoprivredniProizvodi, #PrehrambeniProizvodi