Časopis: | Računovodstvo, revizija i financije - 4.2020 |
Članak: |
KEUB – evidencija proizvodnje brašna i pekarskih proizvoda prema novom Pravilniku |
Stranica: |
203. |
Autor/i: |
Autor: Darko MAREČIĆ, dipl. iur. |
Sažetak: |
Novi Pravilnik o proizvodnji brašna i pekarskih proizvoda stupio je na snagu 16. siječnja 2020. godine. Pravilnikom se propisuju minimalne količine brašna koje se mogu utrošiti za proizvodnju pojedinih pekarskih i drugih proizvoda te način i uvjeti vođenja Evidencije o proizvodnji i prometu brašna i Knjigu evidencije o utrošku brašna (KEUB). Koja se količina brašna najviše može utrošiti za proizvodnju pojedinoga pekarskog proizvoda, tko je obveznik vođenja evidencija o proizvodnji i prometu brašna i Knjige evidencije o utrošku brašna za proizvodnju pekarskih proizvoda te na koji se način te evidencije vode, pišemo u nastavku članka. 1. Uvodne napomene |
Hashtags: |
#KEUB, #ObrazacEPB, #RačunovodstvoProizvodnje, #TržišteIPropisi |