Označavanje pojedine kategorije hrane - primjeri

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 12.2019
Članak:
Označavanje pojedine kategorije hrane - primjeri
Stranica:
254.
Autor/i:
Autor: Darko MAREČIĆ, dipl. iur.
Sažetak:

       Osim obveznih općih (osnovnih) i dodatnih podataka kojima mora biti označena svaka hrana koja se stavlja na tržište Republike Hrvatske, a o čemu smo pisali u prošlom broju časopisa RRiF, pojedine vrste (kategorije) hrane moraju biti označene i posebnim (specifičnim) podatcima propisanim posebnim propisima koji se odnose na označavanje te hrane. U nastavku članka može se pročitati detaljnije o načinu označavanja onih kategorija hrane koje potrošači najčešće kupuju u maloprodajnim objektima.

1. Uvod
2. Označavanje svježeg mesa i mesnih proizvoda, peradi i proizvoda ribarstva
3. Označavanje (kokošjih) jaja
4. Označavanje sira
5. Označavanje meda
6. Označavanje kruha i peciva
7. Označavanje svježeg voća i povrća

Hashtags:
#PodrijetloHrane, #Trgovina, #TržišteIPropisi