Časopis: | Računovodstvo, revizija i financije - 11.2019 |
Članak: |
Način označavanje hrane na tržištu RH |
Stranica: |
149. |
Autor/i: |
Autor: Darko MAREČIĆ, dipl. iur. |
Sažetak: |
Svaka hrana koja se stavlja na tržište Republike Hrvatske mora biti sigurna za potrošače (zdravstveno ispravna i prikladna za prehranu ljudi) i označena na propisan način obveznim općim (osnovnim) i dodatnim podatcima, a pojedine vrste (kategorije) hrane i posebnim (specifičnim) podatcima ako su za tu hranu propisani posebnim propisom. O kojim obveznim općim i dodatnim podatcima je riječ i na koji način mora biti označena svaka hrana koja se stavlja na tržište, pišemo u nastavku članka. O označavanju pojedine vrste (kategorije) hrane posebnim (specifičnim) podatcima pisat ćemo u narednom broju časopisa RRiF. 1. Uvod |
Hashtags: |
#OznačavanjeHrane, #Trgovina, #TržišteIPropisi |