| Časopis: | Računovodstvo, revizija i financije - 11.2019 |
| Članak: |
Računovodstveno praćenje pekarske proizvodnje |
| Stranica: |
24. |
| Autor/i: |
Autor: Dr. sc. Tamara CIRKVENI FILIPOVIĆ , prof. vis. šk. i ovl. rač. |
| Sažetak: |
U ovom članku autorica obrazlaže računovodstveno praćenje proizvodnje pekarskih proizvoda (kruha, peciva, kifli i dr.) u skladu sa zahtjevima računovodstvenih standarda. Budući da navedena proizvodnja zahtijeva i vođenje knjige KEUB, u članku se objašnjava i način vođenja navedene knjige. Autorica definira i važnost utvrđivanja normativa u toj djelatnosti, posebnosti koje se odnose na povrat pekarskih proizvoda i ostale specifičnosti s kojima se poduzetnici u toj djelatnosti susreću u poslovnoj praksi. 1. Uvod |
| Hashtags: |
#KEUB, #Proizvodnja, #Računovodstvo, #RačunovodstvoProizvodnje |