Časopis: | Računovodstvo, revizija i financije - 10.2019 |
Članak: |
Što turistički inspektori kontroliraju u ugostiteljskim objektima |
Stranica: |
173. |
Autor/i: |
Autor: Maja MAGDIĆ-HANŽEK, dipl. iur. |
Sažetak: |
Ugostiteljski objekti u kojima se pripremaju i uslužuju jela, pića i napitci s obzirom na vrstu ugostiteljskih usluga koje se u njima pružaju, razvrstani su u skupine: „Restorani“, „Barovi“, „Catering objekti“ i „Objekti jednostavnih usluga“. Ugostiteljski objekti iz navedenih skupina kojih u Republici Hrvatskoj ima više od 30.000, razvrstavaju se u pojedine vrste polazeći od načina usluživanja i pretežitosti usluga koje se pružaju u objektu. U nastavku se objašnjava što turistički inspektori Državnog inspektorata najčešće kontroliraju u ugostiteljskim objektima. 1. Uvod |
Hashtags: |
#TržišteIPropisi, #TurističkaInspekcija, #Ugostiteljstvo |