Obračun troškova prehrane sezonskih radnika

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 5.2018
Članak:
Obračun troškova prehrane sezonskih radnika
Stranica:
48.
Autor/i:
Autor: Dr. sc. Vlado BRKANIĆ , prof. vis. šk., ovl. rač. i ovl. rev.
Sažetak:

      Troškovna mogućnost prehrane sezonskih radnika koja je dana Pravilnikom o porezu na dohodak (izmjene i dopune u Nar. nov., br. 128/17. – dalje: Pravilnik) na prvi pogled predstavlja za poslodavce pogodnost koja je dobro došla. Kad se krene u provedbu propisane norme, nailazimo na dvojbe koji proizlaze iz propisa o PDV-u.
      U članku obrazlažemo kalkulativne elemente toplog obroka, smještaj i porezna rješenja u knjigovodstvu poduzetnika.

1. Računovodstveni ustroj prehrane sezonskih radnika
2. Troškovi prehrane i smještaja kada to omogućuje poslodavac
3. PDV na troškove smještaja i prehrane sezonskih zaposlenika
4. Knjigovodstvena rješenja obračuna PDV-a u vezi s troškovima prehrane i smještaja
5. Zaključak

Hashtags:
#Računovodstvo