Način označavanja neprehrambenih proizvoda (I. dio)

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 10.2017
Članak:
Način označavanja neprehrambenih proizvoda (I. dio)
Stranica:
164.
Autor/i:
Autor: Darko MAREČIĆ, dipl. iur.
Sažetak:

      Svaki proizvod, pa tako i neprehrambeni proizvod, koji se nudi potrošačima na području Republike Hrvatske odnosno stavlja na tržište ili na daljnje raspolaganje na tržištu, mora biti označen propisanim podatcima i oznakama na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu. Kojim se minimalnim podatcima i oznakama mora označavati svaki neprehrambeni proizvod i kojim se zajedničkim podatcima i oznakama propisanim posebnim propisima mora označavati više skupina ili vrsta proizvoda i na koji način, pišemo u prvom dijelu ovog članka. U drugom će se dijelu, koji će biti objavljen u RRiF-u br. 11/17., dati konkretni primjeri označavanja nekih neprehrambenih proizvoda.

1. Uvod
2. Općenito o označavanju neprehrambenih proizvoda
3. Označavanje proizvoda prema odredbama ZoZP-a
4. Označavanje proizvoda oznakom sukladnosti
5. Označavanje zajedničkim podatcima i oznakama
6. Zaključak

Hashtags:
#TržišteIPropisi

Povezani sadržaj: