Prodaja dobara na otvorenim prostorima

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 7.2016
Članak:
Prodaja dobara na otvorenim prostorima
Stranica:
190.
Autor/i:
Autor: Darko MAREČIĆ, dipl. iur.
Sažetak:

Tijekom predsezone te naročito glavne turističke sezone, sve veći broj trgovaca, registriranih proizvođača, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, udruga i drugih prodavatelja obavlja prodaje robu na tržnicama na malo, pokretnim vozilima, štandovima i klupama na odmorištima uz javne ceste i drugim otvorenim prostorima. Naime, to je vrijeme u kojem se zbog dolaska turista povećava potražnja za poljoprivrednim proizvodima i drugim robama široke potrošnje te ujedno prigoda trgovcima i drugim prodavateljima da i kroz ovaj oblik trgovine ostvare što veću zaradu. Tko može, pod kojim uvjetima i na koji način obavljati prodaju robe na malo na otvorenim prostorima, može se više pročitati u nastavku članka.

1. Uvod
2. Općenito o djelatnosti trgovine
3. Posebno o trgovini na malo izvan prodavaonica
4. Minimalni tehnički uvjeti za obavljanje trgovine na malo izvan prodavaonica na otvorenim prostorima
5. Na kojim se mjestima može prodavati roba na otvorenom
6. Posebno o prodaj i hrane na otvorenom prostoru
7. Ograničenja i zabrane u prodaji robe na otvorenom prostoru
8. Obveze u obavljanju prodaje robe na otvorenom prostoru
9. Zaključak

Hashtags:
#TržišteIPropisi