Časopis: | Računovodstvo, revizija i financije - 5.2016 |
Članak: |
Što turistički inspektori kontroliraju u inspekcijskom nadzoru u ugostiteljskim objektima |
Stranica: |
147. |
Autor/i: |
Autor: Maja MAGDIĆ-HANŽEK, dipl. iur. |
Sažetak: |
Ugostiteljska je djelatnost, u smislu Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, pripremanje i usluživanje jela, pića i napitaka te pružanje usluga smještaja. Ugostiteljsku djelatnost mogu obavljati trgovačka društva, zadruge, trgovci pojedinci i obrtnici koji ispunjavaju uvjete propisane za obavljanje te djelatnosti (ugostitelji), a pod određenim uvjetima ugostiteljsku djelatnost mogu obavljati i određene ustanove i udruge. Ugostiteljski objekti s obzirom na vrstu ugostiteljskih usluga koje se u njima pružaju razvrstavaju se u skupine: Hoteli, Kampovi, Ostali ugostiteljski objekti za smještaj, Restorani, Barovi, Catering-objekti i Objekti jednostavnih usluga. Ugostiteljski objekti iz navedenih se skupina razvrstavaju u pojedine vrste, polazeći od načina usluživanja i pretežitosti usluga koje se pružaju u objektu. 1. Uvod |
Hashtags: |
#TržišteIPropisi |