Što turistički inspektori kontroliraju u inspekcijskom nadzoru u ugostiteljskim objektima

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 5.2016
Članak:
Što turistički inspektori kontroliraju u inspekcijskom nadzoru u ugostiteljskim objektima
Stranica:
147.
Autor/i:
Autor: Maja MAGDIĆ-HANŽEK, dipl. iur.
Sažetak:

Ugostiteljska je djelatnost, u smislu Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, pripremanje i usluživanje jela, pića i napitaka te pružanje usluga smještaja. Ugostiteljsku djelatnost mogu obavljati trgovačka društva, zadruge, trgovci pojedinci i obrtnici koji ispunjavaju uvjete propisane za obavljanje te djelatnosti (ugostitelji), a pod određenim uvjetima ugostiteljsku djelatnost mogu obavljati i određene ustanove i udruge. Ugostiteljski objekti s obzirom na vrstu ugostiteljskih usluga koje se u njima pružaju razvrstavaju se u skupine: Hoteli, Kampovi, Ostali ugostiteljski objekti za smještaj, Restorani, Barovi, Catering-objekti i Objekti jednostavnih usluga. Ugostiteljski objekti iz navedenih se skupina razvrstavaju u pojedine vrste, polazeći od načina usluživanja i pretežitosti usluga koje se pružaju u objektu.
U ovom ćemo članku obratiti pozornost na ugostiteljske objekte koji pripremaju i uslužuju jela, pića i napitke iz skupine Restorani, Barovi, Catering-objekti i Objekti jednostavnih usluga, dok ćemo u sljedećem broju pisati o ugostiteljskim objektima koji, osim navedenih usluga, pružaju i usluge smještaja iz skupine Hoteli, Kampovi i Ostali ugostiteljski objekti za smještaj.

1. Uvod
2. Registracija obavljanja djelatnosti
3. Minimalni uvjeti
4. Obveze ugostitelja u obavljanju ugostiteljske djelatnosti

Hashtags:
#TržišteIPropisi

Povezani sadržaj: