Časopis: | Računovodstvo, revizija i financije - 2.2016 |
Članak: |
Posebnosti pri izradi godišnjeg obračuna ugostitelja i hotelijera za 2015. godinu |
Stranica: |
29. |
Autor/i: |
Autor: Dr. sc. Ljerka MARKOTA , ovl. rač. |
Sažetak: |
Osobitosti ugostiteljske djelatnosti očituju se ne samo u načinu pružanja usluga koji uređuje Zakon o ugostiteljstvu nego je za tu djelatnost zakonodavac propisao i posebnu stopu PDV-a za uslugu pripremanja hrane i pića te smještaja od 13 %. Za tu je djelatnost zakonodavac propisao posebnu stopu PDV-a koja se odnosi samo na pružanje usluga smještaja te pripreme i usluživanja hrane, odnosno na ugostiteljske usluge pružene u svim tipovima ugostiteljskih objekata. 1. Uvod – zakonski okvir za obavljanje djelatnosti ugostiteljstva |
Hashtags: |
#Računovodstvo |