Novosti u Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 8.2015
Članak:
Novosti u Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti
Stranica:
144.
Autor/i:
Autor: Maja MAGDIĆ-HANŽEK, dipl. iur.
Sažetak:

Ugostiteljska je djelatnost pripremanje i usluživanje jela, pića i napitaka te pružanje usluga smještaja, a i pripremanje jela, pića i napitaka za potrošnju na drugom mjestu i opskrba tom hranom. Za obavljanje ugostiteljske djelatnosti i pružanje ugostiteljskih usluga moraju biti ispunjeni minimalni uvjeti glede uređenja i opreme objekta, usluga te drugi propisani uvjeti. O novostima u Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti koje stupaju na snagu već ovoga ljeta, piše u nastavku naša suradnica iz Ministarstva turizma.
1. Uvod
2. Što uređuje Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti
3. Ugostiteljski objekti i način poslovanja ugostitelja
4. Minimalni uvjeti za vrstu i uvjeti za kategoriju
5. Postupak utvrđivanja uvjeta za obavljanje ugostiteljske djelatnosti
6. Kampiranje
7. Ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu
8. Nadzor i upravne mjere
9. Prekršajne odredbe

Hashtags:
#TržišteIPropisi

Povezani sadržaj: