Minimalni tehnički i drugi uvjeti prodaje na veliko i malo iz istog poslovnog prostora

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 1.2001
Članak:
Minimalni tehnički i drugi uvjeti prodaje na veliko i malo iz istog poslovnog prostora
Stranica:
181.
Autor/i:
Autor: Mr. sc. Darko MANOJLOVIĆ
Sažetak:
Poslovni prostori i prostorije u kojima se obavlja djelatnost trgovine te uskladištenja sirovina, poluproizvoda, proizvoda i ambalaže moraju u proizvodnji i prometu robe udovoljavati minimalnim tehničkim, sanitarnim, zdravstvenim i drugim propisanim uvjetima za obavljanje određene gospodarske djelatnosti.

Skladišni prostori različitih funkcija nalaze se u industrijskim kompleksima, lokalnim distributivnim centrima, morskim i riječnim lukama, trgovačkim centrima, hotelsko-turističkim naseljima, carinskim i bescarinskim zonama, kao javna ili privatna carinska skladišta, pa sve do malih priručnih skladišta u ugostiteljskim i trgovačkim objektima. Pritom je opremljenost skladišta ovisna o vrsti i količini robe koja prolazi ili se nalazi u skladištu te o dodatnim djelatnostima koje se obavljaju u tim prostorima ili prostorijama.

U ovom se članku objašnjava postupak za utvrđivanje minimalnih tehničkih uvjeta kao i sami uvjeti za obavljanje trgovine na veliko ili malo iz skladišta i ostalih prodajnih mjesta.

Hashtags: