Godišnji obračun poslovanja obrtnika i slobodnih zanimanja za 2014.

Časopis: Prilog obrtnici - 1.2015
Članak:
Godišnji obračun poslovanja obrtnika i slobodnih zanimanja za 2014.
Stranica:
2.
Autor/i:
Sažetak:

 Postupak sastavljanja prijave poreza na dohodak za 2014. za obrtnike i slobodna zanimanja nije se značajno promijenio u odnosu na prethodnu godinu, a rok podnošenja prijave i dalje je kraj veljače, odnosno za 2014. to je 28. veljače 2015. Supoduzetnici predaju prijavu najkasnije do 31. siječnja 2015. Međutim, primjena novog Zakona o PDV-u, značajno je utjecala na evidentiranje pojedinih poslovnih događaja u vezi s prijenosom porezne obveze u tuzemstvu i u vezi sa stjecanjem dobara i usluga iz drugih država članica EU-a i trećih zemalja.
  Ovaj je Prilog namijenjen fizičkim osobama koje obavljaju samostalnu djelatnost i vode poslovne knjige u skladu s odredbama Zakona o porezu na dohodak i Pravilnika o porezu na dohodak. Cilj nam je prije sastavljanja prijave poreza na dohodak za 2014. osvrnuti se na najznačajnije poslovne primitke i izdatke, godišnji obračun amortizacije, obračun članarina i doprinosa te druge specifičnosti poslovanja obrtnika i slobodnih zanimanja.
  Opširnije o obračunu amortizacije, kontrolno-analitičkim postupcima pri utvrđivanju dohotka za 2014. i izradi godišnje porezne prijave, pročitajte u ovom Prilogu.
 
 

Hashtags:
#Obrtnici