Časopis: | Računovodstvo, revizija i financije - 8.2014 |
Članak: |
Način označavanja hrane |
Stranica: |
127. |
Autor/i: |
Autor: Darko MAREČIĆ, dipl. iur. |
Sažetak: |
Hrana koja se stavlja na tržište RH mora udovoljavati odgovarajućim zahtjevima propisa o hrani što uključuje i označavanje hrane na propisani način i propisanim podatcima. Subjekt u poslovanju s hranom koji istu stavlja na tržište, obvezan je osigurati da hrana ispunjava propisane zahtjeve sigurnosti, zdravstvene ispravnosti te da je odgovarajuće označena ili na drugi način identificirana kako bi se omogućila njezina sljedivost od mjesta proizvodnje do mjesta prodaje odnosno potrošnje. U nastavku članka upućujemo na podatke kojima mora biti označena hrana te na način označavanja hrane koja se nudi odnosno stavljanja na tržište. 1. Uvodne odredbe 2. Normativno uređenje označavanja hrane 3. Način označavanja hrane 4. Odgovornost za označavanje hrane 5. Općenito o podatcima kojima se mora označavati hrana 6. Posebno o obveznim podatcima kojima se označava hrana 7. Zaključak |
Hashtags: |
#TržišteIPropisi |