Časopis: | Računovodstvo, revizija i financije - 6.2013 |
Članak: |
Troškovi prehrane zaposlenika |
Stranica: |
92. |
Autor/i: |
Autor: Anamarija Miletić , dipl. oec., ACCA i ovl. rev. |
Sažetak: |
Organizirana prehrana može biti jedna od komparativnih prednosti koje poslodavac ima u odnosu na druge poslodavce koji radnicima ne omogućuju tu pogodnost. Topli obrok, kako se to nekad zvalo, računovodstveno je i porezno pitanje koje u različitim oblicima ima i različite troškovne posljedice za poslodavca. U praksi postoje neka rješenja koja su izvan zakonskih okvira pa neće biti tema ovog članka, a provedivi modeli opisat će se bez obzira na nepovoljna, tj. stroga porezna određenja. 1. Uvod 2. Radnopravno i porezno motrište prehrane zaposlenika 3. Organizacijski načini prehrane radnika 4. Prehrana zaposlenika koji rade na terenu i koji su na službenom putu 5. Zaključak |
Hashtags: |
#Plaće, #TroškoviOsoblja |