Proračunsko planiranje za razdoblje 2013. - 2015. za lokalne i regionalne jedinice

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 10.2012
Članak:
Proračunsko planiranje za razdoblje 2013. - 2015. za lokalne i regionalne jedinice
Stranica:
163.
Autor/i:
Autor: Ivana JAKIR-BAJO, dipl. oec.
Sažetak:

Proces planiranja lokalnih i regionalnih proračuna koji uključuju i financijske planove njihovih proračunskih korisnika u punom je zamahu. Donesena je Uputa za izradu proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave za razdoblje 2013. - 2015. koju moraju poštovati sve jedinice lokalne i regionalne samouprave. Čelnik jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave obvezan je do 15. studenog tekuće godine uputiti prijedlog proračuna i projekcija predstavničkom tijelu na donošenje. Upravna vijeća, školski odbori i ostala upravljačka tijela proračunskih korisnika jedinica lokalne ili regionalne samouprave (škole, vrtići, knjižnice…) obvezni su usvojiti financijski plan do kraja godine, kako bi se od 1. siječnja 2013. mogle preuzimati i izvršavati nove obveze. S obzirom na to da se sama metodologija izrade financijskih planova i proračuna nije mijenjala u odnosu na prethodne godine, naglasak je stavljen na fiskalnu odgovornost.

1. Uvod
2. Upute za izradu proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne samouprave) za razdoblje 2013. - 2015.
3. Obveze jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave kod izrade proračuna za 2013. i projekcija za 2014. i 2015.
4. Metodologija izrade prijedloga financijskog plana proračunskog korisnika jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave
5. Izrada financijskih planova proračunskih korisnika decentraliziranih funkcija
6. Financijski izvještaji kod jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su uvele lokalnu riznicu

Hashtags:
#Proračunsko, #ProračunskoRačunovodstvo, #Računovodstvo