Časopis: | Računovodstvo, revizija i financije - 8.2012 |
Članak: |
Novosti u poslovanju u ugostiteljskim objekatima |
Stranica: |
144. |
Autor/i: |
Autor: Maja MAGDIĆ-HANŽEK, dipl. iur. |
Sažetak: |
Novosti u poslovanju u ugostiteljskim objekatima proizlaze iz donesenih Izmjena i dopuna Pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina „Restorani“, „Barovi“, „Catering objekti“, i „Objekti jednostavnih usluga“ koje su objavljene u Nar. nov., br. 75/12. i koje su stupile na snagu 14. srpnja 2012. Najvažnije izmjene odnose se na pružanje ugostiteljskih usluga, jer je pizza propisana kao jednostavno jelo, uvodi se komercijalni naziv banket/restoran, proširen je predmet poslovanja u pojedinim objektima jednostavnih usluga, prostorijom za usluživanje smatraju se i hodnici trgovačkog centra i sl. U nastavku dajemo kratak pregled izmjena i dopuna ovog Pravilnika. 1. Pizza je propisana kao jednostavno jelo |
Hashtags: |
#TržišteIPropisi |