Časopis: | Računovodstvo, revizija i financije - 2.2011 |
Članak: |
Pripreme i izrada godišnjeg obračuna ugostitelja i hotelijera za 2010. |
Stranica: |
64. |
Autor/i: |
Autor: Mr. sc. Ljerka MARKOTA, dipl. oec. i ovl. rač. |
Sažetak: |
U izradi godišnjeg obračuna u ugostiteljskoj djelatnosti pod kojom razumijevamo usluge restorana i usluge smještaja u komercijalnim ugostiteljskim objektima nije bilo znatnih promjena u odnosu na prethodnu godinu. Kontrolno-analitički postupci u pripremi godišnjeg obračuna za 2010. dani su u časopisu RRiF, br. 12/10. str. 47., a temeljne upute o sastavljanju financijskih i poreznih izvješća u časopisu br. 1/11., str. 15. - 176. dok se u ovom članku pojašnjavaju posebnosti koje se odnose na ovu djelatnost. O poreznom položaju ugostiteljskih usluga – usluga smještaja može se detaljnije pročitati u časopisu RRiF br. 5/10., str. 80., 6/10., str. 73. i 6/10. str. 83. 1. Uvod – što trebaju kontrolirati ugostitelji prije izrade godišnjeg obračuna |
Hashtags: |
#Računovodstvo, #RačunovodstvoUgostitelja, #UslužneDjelatnosti |