Prodaja sezonske hrane na otvorenim prostorima

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 7.2010
Članak:
Prodaja sezonske hrane na otvorenim prostorima
Stranica:
106.
Autor/i:
Autor: Darko MAREČIĆ, dipl. iur.
Sažetak:

Tijekom ljetnih mjeseci pojačana je prodaja sezonskog voća i povrća, gljiva, sira, meda, riba i drugih prehrambenih proizvoda na klupama i štandovima na tržnici i izvan njih, posebice uz frekventne prometne pravce i na javnim površinama turističkih mjesta. Tema ovog članka je uputiti prodavatelje ovih proizvoda pod kojim uvjetima i na koji način mogu obavljati prodaju sezonske hrane i kojih se obveza pritom moraju pridržavati.

1. Uvod

2. Tko može i na koji način obavljati prodaju na otvorenom

3. Zabrane i ograničenja glede prodaje hrane na otvorenom

4. Označavanje sezonske hrane koja se prodaje na otvorenom

5. Obveze prodavatelja pri prodaji sezonske hrane

6. Zaključak

Hashtags:
#Maloprodaja, #Računovodstvo, #RačunovodstvoTrgovine, #TržišteIPropisi