Uvjeti pružanja ugostiteljskih usluga u seljačkom domaćinstvu

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 5.2010
Članak:
Uvjeti pružanja ugostiteljskih usluga u seljačkom domaćinstvu
Stranica:
111.
Autor/i:
Autor: Maja MAGDIĆ-HANŽEK, dipl. iur.
Sažetak:

Pružanje ugostiteljskih usluga u seljačkom domaćinstvu noviji je oblik ponude, kojim pružatelji usluga i članovi njihove obitelji mogu gostima ponuditi raznovrsnu uslugu – smještaj u sobama i apartmanima, kampiranje na zemljištu, uslugu doručka, polupansiona i pansiona s domaćim jelima specifičnog asortimana iz vlastite kuhinje, posluživanje pića i napitaka iz pretežito vlastite proizvodnje, pripremu i posluživanje toplih i hladnih jela te kušanje vina ili rakije, posluživanje domaćih narezaka iz vlastite proizvodnje za najviše 50 osoba (izletnika) istodobno, a sve to uz uživanje gostiju u lijepoj prirodi i očuvanom okolišu turistički atraktivnog i slikovitog kraja.
Budući da preventivno djelovanje inspekcije Državnog inspektorata nije nigdje propisano, cilj ovoga članka je i upoznavanje subjekata nadzora sa svim propisima koje će gospodarski inspektori kontrolirati u inspekcijskom nadzoru te uvjetima za pružanje ugostiteljskih usluga u seljačkom domaćinstvu.

1. Uvod

2. Što je seljačko domaćinstvo

3. Odobrenje nadležnog ureda za pružanje usluga u seljačkom domaćinstvu

4. Vrste objekata seljačkog domaćinstva prema pravilniku

5. Minimalni uvjeti objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u seljačkom domaćinstvu

6. Kategorizacija objekata

7. Obveze pružatelja ugostiteljskih usluga u seljačkom domaćinstvu

8. Plaćanje boravišne pristojbe

9. Ostale obveze u seljačkom domaćinstvu

10. Kaznene odredbe

Hashtags:
#Obrtnici, #Računovodstvo, #Računovodstvo, #RačunovodstvoUgostitelja, #RačunovodstvoUTurzimu, #TržišteIPropisi, #UslužneDjelatnosti, #UslužneDjelatnosti

Povezani sadržaj:
Pitanja i odgovori
Izdvojeni pogon obrta