Časopis: | Računovodstvo, revizija i financije - 5.2010 |
Članak: |
Uvjeti pružanja ugostiteljskih usluga u seljačkom domaćinstvu |
Stranica: |
111. |
Autor/i: |
Autor: Maja MAGDIĆ-HANŽEK, dipl. iur. |
Sažetak: |
Pružanje ugostiteljskih usluga u seljačkom domaćinstvu noviji je oblik ponude, kojim pružatelji usluga i članovi njihove obitelji mogu gostima ponuditi raznovrsnu uslugu – smještaj u sobama i apartmanima, kampiranje na zemljištu, uslugu doručka, polupansiona i pansiona s domaćim jelima specifičnog asortimana iz vlastite kuhinje, posluživanje pića i napitaka iz pretežito vlastite proizvodnje, pripremu i posluživanje toplih i hladnih jela te kušanje vina ili rakije, posluživanje domaćih narezaka iz vlastite proizvodnje za najviše 50 osoba (izletnika) istodobno, a sve to uz uživanje gostiju u lijepoj prirodi i očuvanom okolišu turistički atraktivnog i slikovitog kraja. 1. Uvod 2. Što je seljačko domaćinstvo 3. Odobrenje nadležnog ureda za pružanje usluga u seljačkom domaćinstvu 4. Vrste objekata seljačkog domaćinstva prema pravilniku 5. Minimalni uvjeti objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u seljačkom domaćinstvu 6. Kategorizacija objekata 7. Obveze pružatelja ugostiteljskih usluga u seljačkom domaćinstvu 8. Plaćanje boravišne pristojbe 9. Ostale obveze u seljačkom domaćinstvu 10. Kaznene odredbe |
Hashtags: |
#Obrtnici, #Računovodstvo, #Računovodstvo, #RačunovodstvoUgostitelja, #RačunovodstvoUTurzimu, #TržišteIPropisi, #UslužneDjelatnosti, #UslužneDjelatnosti |