Što kontroliraju gospodarski inspektori Državnog inspektorata u inspekcijskom nadzoru ugostiteljskih objekata

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 4.2009
Članak:
Što kontroliraju gospodarski inspektori Državnog inspektorata u inspekcijskom nadzoru ugostiteljskih objekata
Stranica:
148.
Autor/i:
Autor: Maja MAGDIĆ-HANŽEK, dipl. iur.
Sažetak:
Ugostiteljska djelatnost je pripremanje hrane i obavljanje usluga prehrane, pripremanje i usluživanje pića i napitaka, usluga smještaja, pripremanje hrane za potrošnju na drugom mjestu i opskrba tom hranom. Inspekcijski nadzor nad provedbom zakona i propisa u djelatnosti ugostiteljstva provode gospodarski inspektori Državnog inspektorata, a što je sve predmet kontrole može se pročitati u nastavku članka.
  1. Uvod
  2. Registracija obavljanja djelatnosti
  3. Minimalni uvjeti
  4. Vidno isticanje obavijesti o radnom vremenu i pridržavanje propisanog radnog vremena
  5. Isticanje vrste ugostiteljskog objekta
  6. Isticanje tvrtke ugostiteljskog objekta
  7. Stručni poslovođa
  8. Normativi
  9. Cijene, cjenici i jelovnici s kartom pića
  10. Izdavanje računa
  11. Iznošenje pića i napitaka izvan zatvorenih prostora
  12. Knjiga žalbe
  13. Obavještavanje o prestanku obavljanja djelatnosti
  14. Zabrana usluživanja i dopuštanje konzumiranja alkoholnih pića gostu mlađem od 18 godina i usluživanje alkoholnih pića protivno propisanoj zabrani
  15. Zabrana usluživanja prstaca, nedoraslih riba i drugih nedoraslih morskih organizama te promet za vrijeme lovostaja
  16. Usluživanje vina
  17. Označavanje kave markicama
  18. Usluživanje piva
  19. Usluživanje prirodne mineralne, prirodne izvorske i stolne vode
  20. Ograničavanje uporabe duhanskih proizvoda
  21. Autorska prava
  22. Prezentacija hrane
Hashtags:
#Računovodstvo, #RačunovodstvoUgostitelja, #TržišteIPropisi, #UslužneDjelatnosti