Financijski rezultati poduzetnika u 2010.

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 7.2011
Članak:
Financijski rezultati poduzetnika u 2010.
Stranica:
177.
Autor/i:
Autor: Dragutin KOVAČIĆ, mag. oec. univ. spec. oec.
Sažetak:

Prema podatcima iz godišnjih financijskih izvještaja za 2010., koje su poduzetnici iz realnog sektora do 31. ožujka 2011. podnijeli u Registar godišnjih financijskih izvještaja, vidljivo je da su poduzetnici Hrvatske u 2010. ostvarili relativno slabije financijske rezultate, ali ipak nešto bolje nego prethodne godine, 2009., iako je nakon punih deset godina ostvaren negativni financijski rezultat, odnosno neto-gubitak.
Registar godišnjih financijskih izvještaja, koji vodi Financijska agencija, započeo je s radom 2003. Ustrojen je po uzoru na registre kakvi se vode u zemljama Europske unije, kao središnji izvor informacija o uspješnosti poslovanja te o financijskom položaju pravnih i fizičkih osoba – obveznika poreza na dobitak. Za 2010. u Registru je evidentirano 96 758 poduzetnika, bez banaka, osiguravajućih društava i drugih financijskih institucija.
U članku se prezentiraju osnovni financijski rezultati poslovanja poduzetnika iz realnog sektora s kratkim osvrtom na poslovanje po djelatnostima i prema veličinama poduzetnika.

1. Uvod
2. Financijski rezultati poslovanja poduzetnika u 2010. godini
3. Financijski rezultati poduzetnika po djelatnostima
4. Financijski rezultati poduzetnika po veličinama

Hashtags:
#TržišteIPropisi